Ecstatic Dance

Az Ecstatic Dance egy tudatos együtt-lét-öröm parti, ahol mezítláb, tiszta tudattal, alkohol- és drogmentesen, inspiráló környezetben táncolunk izgalmas elektronikus, world beat, tribal és fusion zenékre, barátságos, nyitott és ítélkezésmentes közegben. Egy tudatos parti sorozat, mely a szórakozás, a közösségi élmény, a rituálé és a mozgásmeditáció különleges ötvözete. Komplex, kultúrákon átívelő hang- és táncutazás varázslatos ritmusokkal és változatos hangulatokkal, a meditatív gyógyító hangoktól az eksztázisig és vissza a csendbe.

 

 

A tánc eksztatikus élményének (újra)felfedezése, egészséghez, teljességhez és spiritualitáshoz való hozzájárulása egyre több emberhez jut el napjainkban világszerte.

Az Ecstatic Dance Budapest (a San Francisco-i EcstaticDance.org engedélyével és ihletésével) egy világméretű (San Francisco, Hawaii, New York, Los Angeles, Berlin, Barcelona, Amsterdam, London, Arambol, Bali, Moszkva mellett további mintegy 80 helyszínen) mozgalom tagja, ahol te is megtapasztalhatod a szabadságot, önfeledt áramlást és a kulturált, örömteli szórakozás élményét egy tiszta és támogató szív-térben.

Hogyan zajlik?

A testünkbe és a jelen pillanat tudatosságába való megérkezést facilitátor segíti gyengéd szóbeli instrukcióival és könnyű mozgásos gyakorlatokkal a tánc első szakaszában. Az instrukciók a zenével karöltve segítenek befelé figyelni, ráérezni aktuális állapotunkra. Szelíden támogatnak az önmagunkhoz való kapcsolódásban, melyből kiindulva spontánabb módon kapcsolódhatunk a többiekhez is. A fél-háromnegyed órás felvezetés beleolvad a másfél-kétórás kötetlen táncba, melyet DJ szett és élő zene kombinációja kísér. A közös utazás végén visszatérünk a csendbe és kört alkotva üdvözöljük egymást, ezzel lezárva és teljessé téve az élményt.

Az Ecstatic Dance felszabadít, transzformál, kiüríti az elmédet és teljességgel a jelenbe, a szívedbe hoz.

Alapelvek

  • Mezítláb táncolunk, sémák és megfelelés nélkül, szabadon
  • Nem beszélünk a tánctéren – hogy az elménk helyett a testünkben és szívünkben maradjunk (Az előtérben erre is van lehetőség)
  • No drog, no alkohol, tiszta tudattal bulizunk – fenntartjuk a figyelemmel és elfogadással teli, biztonságos teret
  • Tiszteletben tartjuk egymás személyes terét – vannak, akik egyedül szeretnek táncolni, erre odafigyelünk és nem lépjük át mások határait

Az esemény mindenki számára nyitott, előzetes tudásra, táncos tapasztalatra nincs szükség.

Szeretettel várunk, találkozunk a tánctéren!