Berkes Judit

berkes_juditHatalmas kíváncsisággal és életvággyal születtem. Mióta az eszemet tudom, szeretek az emberekkel beszélgetni, meghallgatni a problémáikat. Ösztönös tehetségem van arra, hogy rátaláljak a felszín mögötti lényegre, a személyiség mögött a lélekre…
Szeretem, amikor a titkokról lehull a lepel, a lélek kapui feltárulnak, és eljutunk a megértésig, a megkönnyebbülésig, – a gyógyulásig.

Gyógypedagógusként évekig autista gyerekekkel foglalkoztam. Furcsa világuk mélyen megrendített és arra sarkallt, hogy a gyógyítás új formáit keressem és ismerjem meg.
Fiatalkori válságaim az élet értelmének keresésére ösztönöztek és elvezettek egy szellemi iskolába, ahol immár több, mint 20 éve tanulok és járom az utam. Gyermekeim nevelése közben ismerkedtem meg a waldorf pedagógiával. Az antropozófia életszemlélete mélyen áthatotta a gondolkodásomat. Folyamatosan képeztem magam. Tanultam Bach virágterápiát, homeopátiát, asztrológiát. Kineziológus lettem. A kor szellemi és új gyógyító irányzatait magamba szívtam és beépítettem gyógyító munkámba. (pl. Hellinger- családállítás, Virginia Satir modellje) Kb. 8 éve terápiás munkámban egy mélypontot éltem át. Úgy éreztem, a verbális terápiák nem kielégítőek. Meg kell mozdítani a testet! A különböző légzéstechnikákkal és a bodyworkkel való megismerkedés új utakat tárt fel előttem. De az igazi áttörést a tánc okozta. Gabrillle Roth: Térképek az extázishoz c. könyve megihletett és szárnyakat adott.
Akkor indítottam el első tánccsoportomat, mely mára egy csodálatos és átfogó mozgásmódszerré nőtte ki magát (RituálTánc).
5 éve egy meditációban új inspirációt kaptam. Megszületett a SzimbolonSzínház, ami ötvözi a hellingeri gyógyító mezőt, pszichodramatikus elemeket és a Symbolon kártya képi világát. Ezt követte az IPR (Intenzív Pszicho Rituálé), amit egy kis csoporttal dolgoztunk ki. Ez a különleges módszer személyre szabott mágikus rituálé, ami képes még a legmakacsabb problémából is kimozdítani.

Egyéni és párterápiákat, táncmeditációkat, valamint különleges, misztikus-rituális elemekkel átszőtt csoportfoglalkozásokat vezetek a Kikötő Önismereti Központban és a Magnet Házban.